Itsepuolustus on tärkeää elämässä. Se on taito, jota kannattaa opetella. Maailman meno on muuttunut koko ajan jollain tapaa villimmäksi. Kaduilla voit toki liikkua vapaasti, mutta yhä enenevässä määrin lehtien sivuilta voi lukea todella kamalia tilanteita. Ihmisten vapaan liikkumisen vapautta häiritään yhä enemmän ja enemmän. Tällainen häirintä on usein erittäin fyysistä häirintää ja se sisältää myös väkivaltaa. Elämässä voi kohdata paljon tilanteita, joissa itsepuolustuksen taidoista saattaa olla hyötyä. Itsepuolustuksen taidoista saattaa olla hyötyä ihan tiedostuksenkin tasolla, eli kun tietää omaavansa itsepuolustustaitoja, on ihmisen silloin helpompi liikkua kaduilla ja teillä. Aina läheskään ei siis tarvitse joutuä käyttämään näitä taitoja, vaan jo tieto siitä, että osaa puolustautua rauhoittaa mieltä.

Monet ammattilaiset ovat todenneet, että väkivallan kohteeksi joutuneet henkilöt valitaan yleensä heidän olemuksensa perusteella. Vaikka tietysti näin ei aina ole, vaan tilanne voi tulla eteen kenelle tahansa. Väkivallan tekijät tarkkailevat tutkimusten mukaan uhrejaan jonkin aikaa ennen hyökkäystä. He ottavat mielellään itselleen hieman epävarmoja henkilöitä uhreikseen. Ajatellaan, että henkilö, jonka kulkee kadulla hieman epävarman oloisesti, on hyvä kohde, koska hän ei luultavasti osaa tehdä vastarintaa tai edes ehdi reagoida tilanteeseen ennen hyökkäystä. Nämä ovat tutkimuksia, joita on vuosien saatossa teetetty vankilassa istuville väkivalla tekijöille. Tilanteet tietysti muuttuvat vuosien saatoissa ja väkivalta on valitettavasti muuttunut yhä silmittömämmäksi näinä päivinä.

Itsepuolustus on todella tarpeellinen ja hyvä taito kenelle tahansa. Taidoista ei ainakaan ole haittaa, vaan enemmänkin hyötyä. Tietysti itsepuolustuksen taitoja ei ole luvallista käyttää huvikseen ja kohdistaa liikkeitä keneen tahansa. Itsepuolustus on tarkoitettu vain itsepuolustukseen, eikä mihinkään muuhun tilanteeseen. Itsepuolustuskursseja järjestetään useissa kunnissa ja kaupungeissa. Kursseja järjestetään pelkästään naisryhmille ja pelkästään miesryhmille, mutta myös sekaryhmiä löytyy.

Kursseja järjestävät niin erilaiset yksityiset itsepuolustukseen erikoistuneet seurat kuin kansanopistot ja jotkin kuntosalitkin. Itsepuolustuskursseja kannattaa lähteä etsimään internetin välityksellä, sieltä löytää parhaiten tietoja erilaisista kursseista. Myös ihmisten arviointeja erilaisista kursseista on luettavissa verkossa. Kurssit eivät useinkaan ole kovin pitkäkestoisia, ehkä lukukauden mittaisia. On myös olemassa intensiivikursseja ja koko vuoden kestäviä kursseja. Tarjontaa kursseille on usein ihan mukavasti, täytyy vaan löytää se itselleen sopivin kurssi ja ajankohta. Itsepuolustuksesta on hyötyä niin miehille kuin naisillekin. Kuka tahansa, kun voi joutua rikoksen uhriksi. Itsepuolustuksesta ja sen tiedoista on aina jonkinlaista hyötyä. Taitojen osaaminen lisää usein myös itsevarmuutta kaduilla liikuttaessa. Itsepuolustustaitohin satsaus ei ole kovin suuri, kun ajattelee mitä siitä saa vastapainoksi.

Krav Maga itsepuolustuksen alalajina

Itsepuolustuksessa on monenlaisia suuntauksia. Yksi näistä suuntauksista on nimeltään Krav Maga. Krav Maga itsepuolustus on luoto jo yli sata vuotta sitten. Sen on perustanut Budapestissa syntynyt mieshenkilö nimeltään Imrich Lichtenfeld. Tämä itsepuolustus on jonkinlainen järjestelmä, jonka perustana on ihmisten reagointitaidot normaalielämän stressitilanteissa. Krav Maga itsepuolustusta voi harjoitella sille suunnatussa seurassa tai vaikka ihan internetistä löytyvien ohjeiden mukaan.

Lajissa ei kilpailla, vaan siinä vain harjoitellaan ja kehitetään taitoja päämäärätietoisesti. Krav Maga itsepuolustuksessa on käytössä vyöjärjestelmä, eli eri taitotasoille on olemassa vyöt. Vöiden värit ovat valkoinen, keltainen, oranssi, vihreä, sininen, ruskea ja musta. Jos lajia harjoittelee itsenäisesti kotona, ei vyötä ole tietysti mahdollista saada, mutta taitoja voi kyllä näinkin opetella. Jos tavoitteena on saavuttaa vyö, kannattaa ottaa yhteyttä johonkin lajin seuraan. Krav Magan taitoja ei ole luvallista käyttää huvikseen, vaan taidot on tarkoitettu vain ja ainoastaan itsepuolustustarkoitukseen. Krav Maga on hyvä laji muutenkin kunnon kohotukseen ja ylläpitoon.